Veel gestelde vragen
De huidige asfalt laag is nog niet de definitieve weg. Over de huidige laag wordt nog een toplaag aangebracht nadat alle woningen gebouwd zijn.
Ja. Er wordt in het plan openbare verlichting aangebracht geheel volgens de richtlijnen vanuit de gemeente Zaltbommel. De exacte plaatsbepaling zal worden gedaan nadat de exacte positie van de toekomstige woningen bekend is.
Het middenterrein wordt uitgevoerd als een gazon dat naar het midden gaat aflopen. Vanuit dit midden zal door middel van een drainage het water worden afgevoerd.
Alle kavels krijgen een regenwaterafvoer op de omliggende sloot afgevoerd.
Het inrichten en organiseren en afweging om tot een goed groen en wateronderhoud te komen is nog in voorbereiding. Het openbaar groen langs de weg, bermen en middengedeelte, zal in eigendom worden overgedragen aan de gemeente Zaltbommel inclusief het onderhoud. Het groen aan de entreezijde, langs de watergang en struweel zoals in eigendom komen van een Vereniging van Eigenaren (VvE) of parkmanagement waaruit het onderhoud zal worden ingericht. Het inrichten, organiseren en afweging om tot een kwalitatief groen en wateronderhoud te komen is nog in voorbereiding.
Zie het antwoord op vraag 8. Het is met een VvE mogelijk om hier gezamenlijk uitbreidende afspraken over te maken zoals inderdaad het voorbeeld qua beveiliging.
De aangebrachte grondwallen maken onderdeel uit van het plangebied. Voor het in standhouden van de grondwallen wordt een ‘instandhoudingsplicht’ opgenomen in de leveringsakte.
Het onderhoud is mogelijk met een tractor of met een midikraan.
Ja. De grondwal komt op het aan te kopen perceel en maakt daarmee onderdeel uit van de bouwkavel.
Ja. Er dienen minimaal twee parkeerplaatsen per woning op eigen terrein aangelegd te worden. De parkeerplaatsen mogen niet achter elkaar zijn gelegen.
De maximale bouwhoogte van de hoofdmassa is 11 meter. Zie ook Deel A, Toelichting wijzigingsplan, pagina 18-19.
De maximale goothoogte van de hoofdmassa is 6,5 meter. Zie ook Deel A, Toelichting wijzigingsplan, pagina 18-19.
De maximale inhoud van de hoofdmassa is 750 m3.
Zie ook Deel A, Toelichting wijzigingsplan, pagina 18-19.
De voorgevel van de hoofdmassa tot het voorste perceelgrens dient minimaal 5 meter te zijn. Het bouwvlak begint 5 meter vanaf de perceelgrens. Afstand van de hoofdmassa tot de zijdelingse perceelgrenzen minimaal 5 meter.
Zie ook Deel A, Toelichting wijzigingsplan, pagina 18.
Is dat inclusief of exclusief eventuele erker / uitbouwen?
In basis is dit inclusief een eventuele erker en of uitbouw. Los gezien van mogelijkheden tot vergunningsvrije aan- en of uitbouwen.
Ja
Er is een afwijkingsregel van 10% mogelijk. Hoofdmassa 750m3 + 10% = 825m3.
De maximale breedte en diepte van het hoofdgebouw mag maximaal 15 meter bedragen.
Ja
Zover tot de achtergevel van het hoofdgebouw de achterlijn van het bouwvlak niet overschrijdt.
Ja. Deze tekeningen zullen gemaakt worden en na worden gezonden.
De afstand van de perceelgrens aan de voorzijde tot het bouwvlak is 5 meter. Binnen het bouwvlak mag vrij geschoven worden met de positie van de toekomstige woning. De maatvoering is vanaf de plankaart te meten en te schalen.
Bijmassa:
Maximaal bebouwd oppervlak: 100 m2
Maximale goothoogte: 3,5 meter
Maximale bouwhoogte: 6,5 meter
Zie ook Deel A, Toelichting wijzigingsplan, pagina 18-19.
Zie antwoord vraag 26.
Zie antwoord vraag 26.
Bijmassa:
Minimaal 3 meter gelegen achter de voorgevel van de hoofdmassa
Afstand tot de zijdelingse perceelgrenzen, 5 meter
Zie ook Deel A, Toelichting wijzigingsplan, pagina 18-19.
Nee. Alle hoofdbouwmassa dienen voorzien te worden van een kap. Zie ook het beeldkwaliteitsplan.
De nutsleidingen (zonder gas en KPN) worden door de nutstracés in het openbaar terrein de de nutsbedrijven aangebracht. Ziggo zal het datanet verzorgen. Voor telefonie zal er een aanvraag worden ingediend bij Ziggo.
Er zijn al verschillende woningen voorzien van een glasvezel-aansluiting.
Het geactualiseerd onderzoek is geldig tot 3 december 2021. Het uitgevoerd onderzoek kan worden gebruikt, mits de aanvraag van de omgevingsvergunning voor deze datum is aangevraagd.
Nee.
Zie ook Deel A, Toelichting wijzigingsplan, pagina 22 t/m 24
Nee.
Zie ook Deel A, Toelichting wijzigingsplan, pagina 33.
Het klopt dat de plankaart niet overeenkomt met de werkelijkheid. Na de aanleg van de bouwrijpe situatie is het geheel in coördinaten digitaal ingemeten en wordt verwerkt in de definitieve stukken. De plankaart zal op 27-10-20 worden aangepast en in de verdere procedure worden opgenomen. Zodra de nieuwe plankaart in ons bezit is zullen we deze opnemen en verstrekken aan de (potentiele) kopers.
Dat kan.
Het gehele plangebied is in RD coördinaten ingemeten en wordt op dit moment verder uitgewerkt. Zodat deze tekeningen gereed en definitief is kan deze ook in een ‘.dwg’ bestand aan de (potentiele) kopers worden verstrekt.